,

Santa Cruz de la Sierra, Bolivia: De stad van het Oosten

Santa Cruz de la Sierra, Bolivia - Inspiratie & Bezienswaardigheden

Eindelijk was het zover. Vandaag was de dag aangebroken dat mijn reis naar Zuid-Amerika begon, een reis waar ik al maanden naar uitkeek. Gepakt en gezakt vertrokken mijn makker en ik naar de luchthaven van Brussel. Eerste bestemming: Santa Cruz de la Sierra, Bolivia.

Oja, mijn naam is Sander trouwens! Ik hoop dat ik met dit artikel voor de nodige inspiratie kan zorgen voor jouw reis naar Zuid-Amerika! Laat zeker een berichtje na mocht je nog meer te weten willen komen.

Inhoud

Een vlucht van 16 uur … richting Santa Cruz de la Sierra

Na een 16 uren durende vlucht, met een overstap in Madrid, landden we op de luchthaven Viru Viru in Santa Cruz de la Sierra. We zetten onze eerste stappen op Boliviaanse grond en meteen beving de hitte me. Santa Cruz is een tropische stad in het Oosten van Bolivia, met een luchtvochtigheid van soms wel om en bij de 90%.

Bezienswaardigheden & Andere Belevenissen

De stad wordt beschouwd als de grootste van Bolivia, met zo een 1.5 miljoen inwoners. Het is eveneens één van de meest ontwikkelde steden van het land en het centrum van de economie van Bolivia. Wanneer je er passeert, probeer dan zeker het typisch, verfrissende drankje gemaakt van mais, genaamd ‘chicha’. Ook zijn er veel gerechten die geserveerd worden met de groente ‘yuca’. Het proberen waard, als je graag de lokale gerechten wilt leren kennen.

Van de luchthaven reden we met een taxi naar het centrum van de stad. Inderdaad, deze stad is zeer groot en uitgestrekt. Toch zijn er amper flatgebouwen. De chauffeur dropte ons aan het hostel dat we op voorhand reeds geboekt hadden en besloten om even een dutje te doen na de zware reis.

La plaza 24 de septiembre

Na een tijdje gerust te hebben , besloten we de stad te verkennen. Onze eerste halte was ‘La plaza 24 de septiembre’, het middelpunt van het centrum. Een mooi, altijd druk plein, met een imposante kathedraal. Je kan hier een toren van de kathedraal beklimmen. Boven heb je een mooi uitzicht over het plein en een gedeelte van het centrum. Dit is de moeite en de tijd wel waard, bovendien kost het je bijna niets.

Los Pozos

Hierna wandelden we verder richting ‘Los pozos’. Dit is een kolossale markt in het centrum van de stad waar je echt alles kan kopen. Groenten, fruit, vlees, kleding, klusmateriaal, juwelen,… noem maar op. Na hier even rond te dolen, konden we ons echt niet meer oriënteren en moesten we toch even de richting vragen naar het centrum. Let wel goed op je portefeuille en GSM. Er is hier heel veel volk, waaronder zakkenrollers.

Majadito: Een typisch gerecht

Na enige tijd rond te kuieren in de stad kregen we honger. We aten een ‘majadito’, een typisch gerecht van Santa Cruz gemaakt van rijst, kip, ei en gebakken banaan. Vervolgens zochten we ons bed op.

El jardin botanico

De volgende dag wilden we wat doen buiten de stad en de natuur zien. We gingen naar een park ‘El jardin botanico’. Ik raad je aan om hier naar toe te gaan als je in Santa Cruz bent en natuur wilt zien, maar niet ver wilt reizen. We namen één van de vele bussen, eigenijk heel grote minibusjes, die er rondrijden in de stad. In de volksmond worden ze ‘micros’ genoemd. Na een halfuur rijden in chaotisch verkeer stapten we af bij ‘El jardin botanico’. We betaalden 10 Bolivianos entree en mochten het park binnen.

Wat een groot park! We hebben hier uren rondgewandeld en diverse fauna en flora gezien. Bloemen en planten die ik in mijn leven nog niet gezien heb, een luiaard, aapjes en in het meer een krokodil. Echt geweldig en dit zo dicht bij de stad. Moe, maar voldaan keerden we terug naar de uitgang en zochten een ‘micro’ die ons terug naar de stad bracht.

Nachtleven in Santa Cruz, Bolivia

De stad Santa Cruz staat in Bolivia eveneens bekend om haar bruisend nachtleven. De beste stad in Bolivia om ’s nachts een stapje te zetten, wordt gezegd. Natuurlijk moesten we dit zelf meemaken. Als je in Santa Cruz bent, probeer dan zeker eens een uit te gaan in één van de vele discotheken en feest met de locals.


Even tussendoor….

Even tussendoor meegeven dat er momenteel erg mooie aanbiedingen zijn op volgende bestemmingen.
Goedkope Last Minutes Canarische eilanden Op zoek naar de mooiste last minutes voor de Canarische Eilanden? Dit aanbod moet je gezien hebben!Bekijk nu »
Goedkope Last Minutes Fuerteventura Uitzonderlijke last minutes naar Fuerteventura. Een bestemming die je moet gezien hebben!Bekijk nu »
Goedkope Last Minutes Lanzarote Ontdek de ware pracht van Lanzarote. Kom tot rust en geniet!Bekijk nu »

Wat mij is bijgebleven…

Hetgeen mij het meest aansprak tijdens ons verblijf in Santa Cruz was de uitstap naar Espejillos. Je kon er geraken door eerst weer een micro te nemen. Onderweg moesten we afstappen en in de laadbak van een pickup kruipen. Een rit van drie kwartier over een hobbelende zandweg bracht ons tot ‘espejillos’. Diep in het woud zijn er een aantal prachtige watervallen verstopt en geloof het of niet, maar we waren er de enige toeristen. We doken het water in en genoten hier een hele namiddag van de prachtige natuur.

En toen kwam mijn avontuur in Santa Cruz ten einde

Na dit avontuur zat ons verblijf in Santa Cruz erop en was het tijd om verder te trekken naar onze volgende bestemming. De eerste stad van mijn reis naar Zuid-Amerika was al zeker en vast geslaagd. Ik kijk al uit naar wat er nog gaat volgen.

Benieuwd naar mijn overige avonturen? Ontdek al mijn artikelen.

Ontvang de beste reisaanbiedingen
Bekijk nu de beste reisaanbiedingen! Hotels vergelijken kan je tot 35% opleveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.