11 Tips om makkelijk vrienden te maken op reis

Vrienden maken op reis

Het is enorm leuk en uitdagend om alleen op reis te gaan, maar dit zorgt soms wel voor eenzaamheid. Je hebt niet altijd mensen om je heen en je vrienden en familie zitten aan de andere kant van de wereld. Herkenbaar? Ga er dan op uit om nieuwe vrienden te maken! Vindt je dat lastig? Dan is dit artikel voor jou. Hieronder 11 tips om eenvoudig vrienden te maken op reis!

Inhoud

1. Slaap in hostels

Het is natuurlijk comfortabeler om je eigen slaapkamer in een hotel te hebben, maar als je graag nieuwe vrienden wilt maken kan je het beste een ‘dorm’ in een hostel boeken. Je hebt je eigen bed maar slaapt met 6, 8 of soms wel 12 mensen op een slaapkamer. Enorm gezellig dus!

2. Ga lekker aan de bar zitten

Een andere manier om nieuwe vrienden te maken is alleen naar het café gaan. Ga vooral in je eentje aan de bar zitten, zo laat je zien dat je openstaat voor nieuwe contacten. Komt er niemand op je af? Dan kan je altijd nog met de barman kletsen!

3. Ga alleen uit eten

Hetzelfde geldt voor uit eten gaan. Ga lekker in je eentje aan een tafeltje zitten en bestel wat lekkers te eten. Wedden dat er een soortgenoot bij je komt zitten? TIP: Zorg dat je een goed boek meeneemt, zo heb je wat te doen voor wanneer er niemand bij je komt zitten.

4. Gebruik social media

Er zijn – met name op facebook – duizenden groepen te vinden speciaal voor mensen die alleen op reis zijn. Via deze pagina’s kun je aangeven dat je graag een biertje wilt drinken of kun je vragen om advies. Wedden dat je binnen no-time een paar nieuwe vrienden hebt?

5. Tinder er op los

Wist je dat Tinder ook in het buitenland bestaat? Met name in Zuid-Amerika en de rest van Europa is deze app verschrikkelijk populair. Daarnaast is het een goede manier om snel vrienden te maken. Wie weet ontmoet je de prins op het witte paard!

6. Altijd blijven lachen

Blije mensen worden vaak aantrekkelijker gevonden. Zorg dus dat je vaak (glim)acht als er andere mensen om je heen zijn. Zo vergroot je de kans dat er een leuk iemand op je afstapt om een praatje te maken.

7. Doe groepsactiviteiten

Ben je in je uppie op reis in bijvoorbeeld Zuidoost-Azië? Schrijf je dan in voor yoga (groep)lessen of bijvoorbeeld surflessen. Zo ontmoet je mensen met dezelfde interesses en heb je binnen de kortste keren nieuwe vrienden gemaakt!

8. Bezoek toeristische plekken

Wanneer je als solo-reiziger in de ‘middle of nowhere’ bivakeert, zul je ook niet snel vrienden maken. Zorg dat je geregeld toeristische trekpleisters bezoekt. Zo kom je onder soortgenoten en dit maakt het makkelijker om contacten te leggen.

9. Schrijf je in voor ‘couchsurfing’

Wanneer je alleen op reis gaat is het verstandig om een account op ‘couchsurfing’ aan te maken. Via deze website kan je niet alleen een gratis slaapplaats fixen, maar hier worden ook feestjes en meet-ups georganiseerd speciaal voor solo-travelers!


Even tussendoor….

Even tussendoor meegeven dat er momenteel erg mooie aanbiedingen zijn op volgende bestemmingen.
Goedkope Last Minutes Canarische eilanden Op zoek naar de mooiste last minutes voor de Canarische Eilanden? Dit aanbod moet je gezien hebben!Bekijk nu »
Goedkope Last Minutes Fuerteventura Uitzonderlijke last minutes naar Fuerteventura. Een bestemming die je moet gezien hebben!Bekijk nu »
Goedkope Last Minutes Lanzarote Ontdek de ware pracht van Lanzarote. Kom tot rust en geniet!Bekijk nu »

10.  Doe vrijwilligerswerk

Veel mensen die een lange reis maken kiezen ervoor om vrijwilligerswerk te doen. Al helemaal als je in je eentje op reis bent is dit de ideale manier om bezig te blijven en andere mensen te ontmoeten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan werken in een asiel of assisteren op een school.

11.  Party time!

At last but not least: ga naar de discotheek! Dit is natuurlijk dé perfecte plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Er wordt gedanst, er wordt gedronken en de lichten zijn gedimd. Wat wil een mens nog meer?

Heb jij nog andere tips? Laat het ons weten!

Ontvang de beste reisaanbiedingen
Bekijk nu de beste reisaanbiedingen! Hotels vergelijken kan je tot 35% opleveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.