,

9 Tips om als vrouw door India te reizen

Vrouw alleen in India

India is een prachtig land, maar komt (helaas) ook vaak negatief in het nieuws. Dit weerhoudt sommige mensen ervan om die geweldige land te bezoeken. Met name vrouwen vinden het lastig om naar India te reizen. De Westerse cultuur die wij gewend zijn is nu eenmaal erg anders. Maar wees niet getreurd! Zolang je met een aantal dingen rekening houdt, valt het allemaal reuzen mee om als vrouw naar India af te reizen. Hieronder 9 tips waarmee je veilig en plezierig als vrouw door India kunt reizen.

Inhoud

1. Zorg dat je vooral overdag reist

Wanneer je geregeld van de ene plek naar de andere reist, is het verstandig om ervoor te zorgen dat je overdag aankomt op je bestemming. Trein- en busstations zijn ’s avonds laat namelijk een stuk minder veilig. Overdag zullen er meer mensen zijn en is de kans op narigheid aanzienlijk lager.

2. Koop een Indiase telefoon met simkaart

Op het gebied van mobiele telefoons is India erg ver ontwikkeld. Het is dus niet moeilijk om goedkoop een (smart)phone en simkaart op de kop te tikken. Zo ben je overal bereikbaar en dat is wel zo veilig!

3. Maak gebruik van Tripadvisor

Heb je weleens gehoord van een zogeheten ‘Delhi Belly’? Zo noemt men een voedselvergiftiging, opgelopen in India. De regels op het gebied van hygiëne zijn hier nu eenmaal anders dan in België, ook is het eten een stuk pittiger. Doe dus vooraf onderzoek op Tripadvisor en voorkom dat je ziek wordt!

4. Zorg voor een ring

Mannen in India kunnen nogal opdringerig en direct zijn. Hier zitten de meeste Westerse vrouwen niet op te wachten. Wat kun je hieraan doen? Draag een enigszins mooie gouden ring. Zo zullen de mannen vaak vragen of je getrouwd bent. Als jij hier vervolgend ‘ja’ op antwoordt, zullen ze je lekker met rust laten!

5. Verdiep je in het land

Zoals we eerder al schreven, is de Indiase cultuur compleet anders dan de Westerse cultuur. Zorg dat je van tevoren research doet en je goed in deze cultuur verdiept. Zo kun je eventuele problemen voorkomen. Doe bijvoorbeeld onderzoek naar de ‘gedragsregels’ en verdiep je in de kleding die ze dragen.

6. Je hoeft niet altijd eerlijk te zijn

Vaak vragen taxichauffeurs of straatverkopers aan toeristen hoe vaak zij al in India zijn geweest. Als jij heel enthousiast vertelt dat je net een paar dagen geleden geland bent, dan ben je natuurlijk eenvoudig op te lichten. Zeg daarom altijd dat je al vaker geweest bent.

7. Zorg dat je zelfverzekerd overkomt

Voor oplichters ben je veel aantrekkelijker als je weinig zelfvertrouwen hebt. Je zult gezien worden als makkelijke prooi. Zorg er dus voor dat je stevig in je schoenen staat en wees duidelijk wanneer mensen je lastigvallen. Nee = nee!


Even tussendoor….

Even tussendoor meegeven dat er momenteel erg mooie aanbiedingen zijn op volgende bestemmingen.
Goedkope Last Minutes Canarische eilanden Op zoek naar de mooiste last minutes voor de Canarische Eilanden? Dit aanbod moet je gezien hebben!Bekijk nu »
Goedkope Last Minutes Fuerteventura Uitzonderlijke last minutes naar Fuerteventura. Een bestemming die je moet gezien hebben!Bekijk nu »
Goedkope Last Minutes Lanzarote Ontdek de ware pracht van Lanzarote. Kom tot rust en geniet!Bekijk nu »

8. Gedraag je als een ‘local’

In India lopen de meeste mensen – met name de vrouwen – rond in traditionele kledendracht. Het wordt bijvoorbeeld niet gewaardeerd wanneer een vrouw haar (blote) benen en/of schouders laat zien in het openbaar. Het is dus verstandig om je aan te passen aan de lokale gewoontes.

9. Zorg dat je af en toe wat ‘me time’ krijgt

In India wonen verschrikkelijk veel mensen. Het land kent meer dan een miljard inwoners en dat merk je ook wel. Wanneer je over straat loopt, krijg je geen moment rust. Het is belangrijk om soms lekker in je uppie te kunnen ontspannen. Doe dit daarom ook. Trek je af en toe lekker terug op je hotelkamer en kom heerlijk tot rust.

Ontvang de beste reisaanbiedingen
Bekijk nu de beste reisaanbiedingen! Hotels vergelijken kan je tot 35% opleveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.