Cordoba, Argentinië: Dit vond ik de Mooiste Bezienswaardigheden

Hi, mijn naam is Sander. Eén van de vele reisgbloggers op Travely. Graag deel ik ditmaal met jou mijn ervaringen in Argentinië. Meer bepaald in de grootstad Cordoba.

Op mijn weg naar Buenos Aires stopte ik een tweetal dagen in Cordoba. Na Buenos Aires is het de grootste stad in Argentinië. Deze stad heeft meer dan 1,3 miljoen inwoners en situeert zich in het Noorden van het land.

Mijn eerste indruk van de stad was zoals in Buenos Aires: Een impressionante, rijke stad. Het centrum is erg uitgestrekt en bebouwd met grote, koloniale gebouwen. Indrukwekkend.

Jammer genoeg is Cordoba ook een stad van uitersten. Het centrum is zeer mooi en er wonen veel rijke mensen. Aan de andere kant, een aantal kilometers buiten het centrum wonen de mensen in erg slechte leefomstandigheden en is er veel armoede. Toch is Cordoba een bezoekje waard. Het is een mooie stad waar veel te beleven is, waaronder een bruisend nachtleven. Er zijn veel discotheken en clubs.

Als je de stad bezoekt zou je, naar mijn mening, ook  een bezoek moeten brengen aan de arme buurt van de Cordoba. Pas dan ontdek je het echte, dagelijkse leven van de lokale bevolking.

Inhoud


Even tussendoor….

Even tussendoor meegeven dat er momenteel erg mooie aanbiedingen zijn op volgende bestemmingen.
Goedkope Last Minutes Canarische eilanden Op zoek naar de mooiste last minutes voor de Canarische Eilanden? Dit aanbod moet je gezien hebben!Bekijk nu »
Goedkope Last Minutes Fuerteventura Uitzonderlijke last minutes naar Fuerteventura. Een bestemming die je moet gezien hebben!Bekijk nu »
Goedkope Last Minutes Lanzarote Ontdek de ware pracht van Lanzarote. Kom tot rust en geniet!Bekijk nu »

Bezienswaardigheden in Cordoba

Cordoba heeft erg veel te bieden. Dit zijn naar mijn mening de mooiste bezienswaardigheden!

Plaza San Martin

In het centrum van Cordoba vind je “La plaza San Martin” terug. Hier komen veel mensen samen. Het is er vaak erg druk, maar dit maakt het tegelijkertijd aangenaam. Het is een groot plein, met ook erg veel groen. Het plein wordt omringd door mooie, koloniale gebouwen, waaronder de kathedraal van Cordoba. Een erg indrukwekkend gebouw. Het is niet enkel een kathedraal, maar het bevat eveneens een klooster. Vanbinnen is de kathedraal prachtig gedecoreed met goud en zilver. ’s Avonds worden “La plaza” en de kathedraal erg mooi verlicht. Je moet hier zeker eens ’s avonds komen om wat rond te sluieren. Het is erg gezellig.

El parque Sarmiento

Een tiental minuten buiten het centrum van Cordoba ligt “ El parque Sarmiento”. Het is een gigantisch park van 17 hectare groot. Een must-see als je naar Cordoba reist! Het is ideaal om te ontsnappen aan de drukte van de stad en om een gezellige en rustige wandeling te maken. Of je kan er sport doen zoals voetbal, basketbal en joggen.

Verder is het park uitgerust met een mooi zwembad en zelfs een dierentuin! Neem een lunchpakket mee en je kan er een leuke picnick doen. In het weekend vertoeven er veel families en jeugd. En dat maakt het een echt fijn en gezellig park.

Wil je genieten van een rustige namiddag of zelfs een hele dag weg van de drukte in de stad, dan is “el parque Sarmiento” echt is wat op je lijstje moet staan om te bezoeken. Wat mij betreft is dit een echte aanrader.

Jezuïetenkwartier

In het Spaans wordt dit ook wel “La manzana Jesuitica” genoemd. Het is een groot domein uit de 17e eeuw, de koloniale tijd. In deze tijden was “La manzana jesuitica” het centrum van een grote groep jezuïeten uit Zuid-Amerika. Vandaag de dag is het domein dan ook opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

La manzana jesuitica is een uitgestrekt domein dat bestaat uit een prachtige kerk, een grote universiteit, ranches en huizen waar de jezuïeten vroeger in woonden. Als je dit domein bezoekt, voel je je echt teruggezogen in de tijd. Je kan het leven van de jezuïeten uit de 17e eeuw terug meemaken. Als je geinteresseerd bent in geschiedenis en cultuur raad ik je dit bezoek zeker aan.

Overnachtingen

Cordoba is een grootstad en eveneens een studentenstad. Studenten en jongeren uit heel het land bezoeken Cordoba of studeren er. Er zijn immers heel wat prachtige bezienswaardigheden. Bovendien staat Cordoba ook bekend om haar bruisend nachtleven. Heel wat studenten starten het weekend al op woensdag en dat stopt pas op zondagnacht.

Hostels

Omwille van de toestroom van een groot aantal studenten is er een groot aanbod aan budgetvriendelijke hostels. In het centrum vindt je er bijna op iedere straat één terug. Als je graag wat rust hebt, moet je wel een beetje uitkijken welk hostel je kiest. In sommige hostels kan het er soms wild aan toe gaan om wille van de feestende studenten / toeristen.

Groot aanbod hotels

Aan de andere kant is er in Cordoba ook een groot aanbod hotels. Van simpele tot zeer luxueuze hotels. De prijs van deze hotels is aan de hoge kant in vergelijking met de prijzen in de rest van het land. Cordoba is samen met Buenos Aires één van de duurdere steden in Argentinië. Overnachtingen, een etentje, een avondje stappen, een tour rond de stad,… Alles is toch een beetje duurder in Cordoba dan in de rest van Argentinië.

Cordoba is een mooie, historische stad in Argentinië. Als je van cultuur en geschiedenis houdt, raad ik je zeker aan om deze stad te bezoeken. Je kan er ettelijke gebouwen uit de koloniale tijd bezoeken. Bovendien is het nachtleven in Cordoba er één om U tegen te zeggen!

Benieuwd naar meer? Vind hier mijn overige reiservaringen.

Ontvang de beste reisaanbiedingen
Bekijk nu de beste reisaanbiedingen! Hotels vergelijken kan je tot 35% opleveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.