,

8 redenen waarom je Macedonië moet bezoeken

Bezienswaardigheden Macedonië

Macedonië is een piepklein landje in Zuidoost-Europa. Dit land grenst aan onder andere Griekenland en Bulgarije en telt slechts 2.1 miljoen inwoners. Toch is dit prachtige land zeker een bezoekje waard. In Macedonië heerst een continentaal klimaat met heerlijk warme zomers en frisse winters. Daarnaast vind je in de hoofdstad Skopje, prachtige gebouwen en kun je hier heerlijk uit eten. Bovendien heeft Macedonië een rijke natuur, met onder andere bergen, bossen en rivieren.

Nog niet overtuigd? Hieronder 8 redenen waarom je Macedonië moet bezoeken!

Inhoud

1. Het meer van Ohrid

Het Ohrid meer ligt op de grens van Macedonië en Albanië en behoort tot de oudste en diepste meren van Europa. Het meer is maar liefst 350 km2 groot en het diepste punt is gemeten op 296 meter. Het meer staat op de werelderfgoederen lijst van Unesco en dat is niet voor niets. Omdat dit meer zo oud is, vind je hier maar liefst 200 verschillende diersoorten die nergens anders voorkomen.

2. Heerlijk eten

De Macedonische keuken is een mix van gerechten uit het Midden-Oosten en uit het Zuiden van Europa. Dit zorgt voor een gevarieerde én zalige keuken. Verorber een van de vele vlees en/of visgerechten onder het genot van een kruidige Balkanwijn!

3. Lekker Shoppen!

Met name in Skopje kun je geweldig goed shoppen! De prijzen liggen er een stuk lager als in het Westen en je kunt hier alles vinden. Traditionele spullen, maar ook luxe merkkleding.

4. Gokken

Zoals in heel Oost-Europa, is ook in Macedonië gokken verschrikkelijk populair. Van jongs af aan speelt men hier poker, roulette en traditionele spellen als het Macedonische spel ‘Barbut’. Neem een kijkje in een van de vele moderne Casino’s en waag zelf een gokje!

5. Multicultureel

Macedonië is een multicultureel land. Hoewel de meerderheid van de bevolking Grieks-Orthodox is, vind je hier ook zo’n 600.000 moslims. Macedonisch is de meest gesproken taal, maar daarnaast wordt er Turks, Bulgaars, Albanees, Grieks, Servisch, Arabisch en Roemeens gesproken!

6. Rijke historie

Hoewel het land Macedonië nog niet zo lang bestaat, vind je hier vele historische bezienswaardigheden. Zo kent het land meer dan 1000 kerken en kloosters, maar liefst 150.000 m2 aan middeleeuwse muurschilderingen en duizenden archeologische sites. Je hoeft voor deze dingen dus niet perse naar het dure Rome!


Even tussendoor….

Even tussendoor meegeven dat er momenteel erg mooie aanbiedingen zijn op volgende bestemmingen.
Goedkope Last Minutes Canarische eilanden Op zoek naar de mooiste last minutes voor de Canarische Eilanden? Dit aanbod moet je gezien hebben!Bekijk nu »
Goedkope Last Minutes Fuerteventura Uitzonderlijke last minutes naar Fuerteventura. Een bestemming die je moet gezien hebben!Bekijk nu »
Goedkope Last Minutes Lanzarote Ontdek de ware pracht van Lanzarote. Kom tot rust en geniet!Bekijk nu »

7. Knus en gezellig

Hoewel Skopje met ongeveer 700.000 inwoners nog best een grote stad is, woont de rest van de Macedonische bevolking voornamelijk in kleine dorpen. Het land kent ongeveer 2000 dorpen. Ieder dorp heeft zijn eigen identiteit, maar je zal overal hartelijk ontvangen worden. Macedonië staat bekend om zijn gastvrijheid en vriendelijke bevolking.

8. Adembenemende natuur

Hoewel het land vrij klein is, beschikt Macedonië over maar liefst drie nationale parken. Namelijk, Mavrovo, Pelister en Galicica. In deze parken zijn 43 meren, 38 bergen, en een groot aantal indrukwekkende grotten te vinden. 20 bergen overschrijden de magische 2.000 meter grens. Kortom, je kunt hier prachtig wandelen, mountainbiken en bergbeklimmen. Moeten we nog meer zeggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.