Op reis naar Myanmar

Langzaam, héél langzaam stelt Myanmar (voorheen: Birma) zich open voor de wereld. Steeds meer democratische hervormingen worden doorgevoerd. Toeristen stromen in groten getale toe. Meer dan terecht: in Myanmar vind je (nog!) de pure Aziatische sfeer, met ongerepte landschappen, traditionele dorpen en gouden pagodes. Hoogtepunten: de ontmoetingen met de ontzettend lieve bevolking en fietsen of ballonvaren bij de betoverende tempels van Bagan. Ondanks de vruchtbare landbouwgronden en rijke bodemschatten als olie, aardgas, teak en edelstenen zijn de inwoners straatarm. Maar de hoop op vrijheid en een betere toekomst is tastbaar en uit zich overal. Voorzichtigheid is geboden, maar dit is hét moment om te gaan, de veranderingen zelf te zien en te reizen door dit land met zijn onaangetaste natuur en authentieke mensen.

Inhoud

Yangon: het nieuwe Rangoon

De hoofdstad Yangon, voorheen Rangoon, heeft een speciale sfeer. Het alledaagse leven wordt vermengd met een vervallen Brits-koloniaal straatbeeld. Centraal gelegen vind je de Boeddhistische tempel Sule Pagoda, en een stuk verder de Shwedagon Pagode. 200 km ten oosten van de stad zie je op de Kyaiktoberg, de Gouden Rots, een van de belangrijkste boeddhistisch bedevaartsoorden van Myanmar. Het is een metershoog granieten rotsblok, dat door gelovigen is volgeplakt met bladgoud. Boven op de rots is een gouden pagode gebouwd.


Even tussendoor….

Even tussendoor meegeven dat er momenteel erg mooie aanbiedingen zijn op volgende bestemmingen.
Goedkope Last Minutes Canarische eilanden Op zoek naar de mooiste last minutes voor de Canarische Eilanden? Dit aanbod moet je gezien hebben!Bekijk nu »
Goedkope Last Minutes Fuerteventura Uitzonderlijke last minutes naar Fuerteventura. Een bestemming die je moet gezien hebben!Bekijk nu »
Goedkope Last Minutes Lanzarote Ontdek de ware pracht van Lanzarote. Kom tot rust en geniet!Bekijk nu »

Mandalay en Bagan: oude Boeddhistische steden

Het religieuze centrum van Myanmar, Mandalay, is de op een na grootste stad van het land. Het is net een groot boeddhistisch openluchtmuseum, met pagodes, kloosters en duizenden monniken. Een bezoek aan de pagode op de top van de Mandalayheuvel en de Arakanpagode ten zuiden van Mandalay is een aanrader. Ook het fabuleuze Bagan, een oude stad middenin de natuur met ontelbare pagodes zo ver het oog rijkt, is een must. Tip: in Amarapura, een weversdorp onder Mandalay, wordt jaarlijks de ‘Nat Pwe’ gehouden, een uitbundig Birmees carnavalsfeest, ‘het feest van geesten en de ziel’. Mandalay is ook de toegangspoort naar het noorden, naar het fijne bergplaatsje Pyin U Lwin en Lashio en Myitkyina.

Inle Meer & wildlife

Meer dan de helft van Myanmar bestaat nog uit enorme, veelal ongerepte wouden. In Myanmar komen dan ook veel dieren voor: olifanten, luipaarden, beren, vliegende eekhoorns en honden, herten, krokodillen, Irrawaddy dolfijnen en gibbons. In het geïsoleerde noordwesten leven zeldzame tapirs en neushoorns, sneeuwluipaarden en tijgers.

Onderdeel van zo’n beetje elke georganiseerde rondreis is ook een bezoek aan het Inle Meer bezoeken, waar de Inthas met hun benen roeien. Het Inle-meer is omgeven door heuvels en ligt 900 meter boven de zeespiegel. De omgeving wordt bewoond door de Intha-bevolking die er wonen in huizen op houten palen in het water.

Ontvang de beste reisaanbiedingen
Bekijk nu de beste reisaanbiedingen! Hotels vergelijken kan je tot 35% opleveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.