,

Wat te doen in Barcelona?

Wat te doen in Barcelona

Barcelona is prachtig om te bezoeken. Het is een erg moderne stad in Spanje die ideaal is voor een citytrip. De vraag is echter… Wat kun je allemaal beleven in Barcelona? Want in deze stad valt er veel te beleven. Daarnaast hebben we het ook over de hotels die echt de moeite waard zijn.

Inhoud

Bezienswaardigheden Barcelona

Als je naar het museum voor moderne kunst MACBA gaat in Barcelona, dan zie je een museum wat bijna helemaal van glas is gemaakt en daar vind je een ruime collectie van moderne kunst van Spaanse kunstenaars.  Het is er erg licht en je vindt hier ook wisselende tentoonstellingen. Er zijn nog meer musea die je kunt bezoeken, zoals het Gaudí-museum, het Miro-museum en het Picasso-museum.

Ontspannen in Barcelona

Ga je graag ontspannen in Barcelona? Dan kun je verkoeling zoeken in het mooie park met kunstwerken van Gaudi. Dat wordt genieten van de pijnboombossen en van de palmen en andere bomen die je hier vindt rondom de pleinen. Ontspannen doe je ook bij Arc de Triomf. Dit is een triomfboog en deze is gemaakt van rood steen.

Kathedraal Barcelona

Een kathedraal die is gemaakt aan de hand van een ontwerp van Gaudi is de Sagrada Familia. In 1882 is de eerste steen gelegd en het is indrukwekkend om dit van dichtbij te bekijken.

Fontein Montjuïc

Ken je de magische fontein van Montjuïc in Parc de Montjuïc? Daar word je erg stil van als je dat van dichtbij bekijkt. Het zijn erg kleurig verlichte fonteinen die je vindt onderaan de heuvel Montjuïc. Er wordt vaak muziek gemaakt en mensen dansen hier volop.

Het zeeaquarium van Barcelona

En je dol op vissen? Bezoek dan het zeeaquarium van Barcelona. Je vindt hier meer dan elfduizend vissen in het zeewater. Ook vind je hier haaien en andere zeebewoners. Ook voor kinderen is dit erg mooi om te bekijken.

Spaanse sfeer in Ciutat Vella

Ga eens naar de Ciutat Vella, het oude stadscentrum en hier vind je een rustieke Spaanse sfeer. Veel toeristen komen hier graag naar toe om veel foto’s te maken. Ze slenteren dan door de sfeervolle straatjes met mooie huizen en kleine winkeltjes. Je vindt het tussen La Rambla en het Parc de la Ciutadella.

Parc de la Ciutadella Barcelona

Bezoek het Parc de la Ciutadella in Barcelona, dit is namelijk een erg druk park, maar daar kun je volop genieten van de groene ruimte, verkoeling, rust en vooral gezelligheid.

Sagrada Familia

Een absolute must-see in Barcelona is uiteraard de Sagrada Familia kathedraal. In 1182 begon architect en kunstenaar Antoni Gaudi (waarvan je vele gebouwen vindt in Barcelona) met de bouw. Alhoewel het nog niet officieel af is, staat het wel al op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Sagrada Familia

De rest van zijn leven heeft Gaudi aan de Sagrada Familia gewerkt. Verwacht wordt dat het in 2016 helemaal afgewerkt is. De twaal torens staan voor de twaalf apostelen. De vier torens voor de evengelisten en twee voor de Heilige Maagd Maria en Jezus.


Even tussendoor….

Even tussendoor meegeven dat er momenteel erg mooie aanbiedingen zijn op volgende bestemmingen.
Goedkope Last Minutes Canarische eilanden Op zoek naar de mooiste last minutes voor de Canarische Eilanden? Dit aanbod moet je gezien hebben!Bekijk nu »
Goedkope Last Minutes Fuerteventura Uitzonderlijke last minutes naar Fuerteventura. Een bestemming die je moet gezien hebben!Bekijk nu »
Goedkope Last Minutes Lanzarote Ontdek de ware pracht van Lanzarote. Kom tot rust en geniet!Bekijk nu »

Park Guëll

Dit park is een enorm groot stadspark in Barcelona. Van daaruit heb je een prachtig beeld op de stad. De hoofdfoto van dit artikel is genomen vanuit dit park. Ook hier moet je ook zeker een kijkje komen nemen.

Hotels in Barcelona

Later meer over de hotels in Barcelona.

Ontvang de beste reisaanbiedingen
Bekijk nu de beste reisaanbiedingen! Hotels vergelijken kan je tot 35% opleveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.