,

Sucre, de Historische Hoofdstad van Bolivia

Sucre Kerk, Bolivia

Na enkele weken in Santa Cruz, Bolivia te verblijven namen mijn makker en ik de bus naar Sucre, de hoofstad van Bolivia. Toch wordt dit niet zo beschouwd door de bevolking. De Boliviaanse regering is tegenwoordig gezeteld in La Paz en daarom wordt La Paz, en niet Sucre, aanzien als hoofdstad door de Bolivianen. Een eeuw geleden was dit anders. Toen was de regering hier wel gevestigd. Toch is hedendaags de stad Sucre nog steeds de officiële hoofdstad van Bolivia.

Inhoud

Met de bus van Santa Cruz naar Sucre

Een busrit van wel 12 tot 13 uren over onverharde wegen met diepe putten bracht ons van Santa Cruz naar Sucre. Een helse rit, maar toch ook wondermooi.

Wat een uitzichten en landschappen die we onderweg te zien kregen. Hoge bergtoppen, valleien, meren,… Mijn camera heeft overuren gedraaid tijdens deze rit. Rond de middag konden we eindelijk van de bus stappen en waren we aangekomen in Sucre.

Wat voor stad is Sucre?

De zoektocht naar een hostel duurde niet lang, er zijn er in overvloed. Na een welgekomen dutje trokken mijn kameraad en ik op verkenning naar het centrum van de stad. Een gezellige stad, met een klein centrum en in het midden een zeer mooie plaza.

Een pluspunt: Het is helemaal niet druk in Sucre! Hoewel ik dit toch wel verwachtte, aangezien het de hoofdstad van Bolivia is. Eén van de bijnamen van de stad is “La ciudad blanca”, vertaald “De witte stad”. Dit is er duidelijk aan te zien. De stad bestaat bijna enkel uit kleine, witte huizen… Supermooi! De flatgebouwen kan je op één hand tellen. Mijn eerste impressie van de stad was boven mijn verwachtingen. Gezelligheid ten top.

Na een hele namiddag rond te kuieren in de stad besloten we om een hapje te gaan eten en hierna enkele biertjes te nuttigen. 

Sucre, stad


Even tussendoor….

Even tussendoor meegeven dat er momenteel erg mooie aanbiedingen zijn op volgende bestemmingen.
Goedkope Last Minutes Canarische eilanden Op zoek naar de mooiste last minutes voor de Canarische Eilanden? Dit aanbod moet je gezien hebben!Bekijk nu »
Goedkope Last Minutes Fuerteventura Uitzonderlijke last minutes naar Fuerteventura. Een bestemming die je moet gezien hebben!Bekijk nu »
Goedkope Last Minutes Lanzarote Ontdek de ware pracht van Lanzarote. Kom tot rust en geniet!Bekijk nu »

Bezienswaardigheden in Sucre

Sucre kent héél wat mooie bezienswaardigheden. Ik vertel je graag dewelke ik ervaren heb.

Mirador, het hoogstepunt van Sucre

De volgende dag waren we al vroeg uit de veren en besloten mijn vriend en ik de stad verder te ontdekken. We verlieten het centrum en trokken naar de “mirador”, het hoogste punt van Sucre.

Ik moet ik erbij vertellen dat Sucre gelegen is een vallei, omgeven door hoge bergen. Na een tocht van 45 minuten tot een uur was de mirador in zicht. Je kan hier de hele stad en verder zien, een prachtig panorama. De wandeling loont zich zeker en vast. Je krijgt  een prachtig uitzicht in de plaats. Boven hebben we dan ook genoten van een hapje, geserveerd met een plaatselijke cocktail. Hierna daalden we terug af naar het stadscentrum.

Parque Cretatico

Eenmaal beneden aangekomen brachten mijn reisgenoot en ik een bezoekje aan de toeristiche dienst van de stad. Hier vertelden ze ons dat het “Parque Cretacico” zeker een bezoekje waard is. We stapten meteen in  een bus  en vertrokken.

In het “Parque Cretatico” kan je zien dat er vroeger dinosauriërs leefden in en rond de buurt van Sucre. In het park staan er standbeelden van dino´s op ware grootte.

Je kan er een toer doen met een gids, Spaans of Engels, die je de geschiedenis vertelt. Verder is er in het park een observatiepunt, dat uitkijkt op een grote rotswand. Hier kan je de pootafdrukken van de dinosauriërs zien. Echt wel indrukwekkend.

Siete Cascadas, ofwel De Zeven Watervallen

Als je even weg wilt van de drukte en het rumoer van de stad of als je van het platteland houdt, raad ik je aan om de “Siete cascadas” oftewel “ De zeven watervallen” te bezoeken.

Stop een taxi en vraag of hij je wil brengen naar deze plaats. Let wel op, sommige taxichauffeurs weten niet van deze plek, sommigen willen je niet brengen vanwege de slechte weg of er wordt je een zeer hoog tarief aangerekend! Na een aantal taxi’s te stoppen, vonden we uiteindelijk een chauffeur die ons naar “Las siete cascadas” wilde brengen. Na een trip van een uur, waaronder een halfuur over een onverharde bergweg besloot de chauffeur niet meer verder te rijden. We moesten te voet verder. Logisch, want het wegje werd zeer smal.

We klommen letterlijk  over een berg naar de eerste waterval. Wie niet al te goed te been is, raad ik aan om hier beter niet aan te beginnen. Zorg ook voor goed schoeisel! Teenslippers zijn dodelijk hier, ik spreek uit ervaring.

Aangekomen bij de waterval konden we eindelijk van het uitzicht genieten. Adembenemend voor wie van natuur houdt. Wat me ook opviel: Het was er erg rustig en amper een toerist te bespeuren. Leuk dus voor degene die eens een praatje wil slaan met de locals.

We klommen verder naar de tweede en derde waterval, maar hoger geraakten we niet. We besloten om een plonsje te nemen in de waterval en van het uitzicht te genieten. Na enkele uren keerden we via dezelfde weg terug naar de stad. Uitgeput zochten we ons bed op.

Tijd voor ons volgend doel

De volgende dag was aangebroken en het was tijd om de stad Sucre achter ons te laten en koers te zetten naar ons volgend reisdoel: Potosi. Lees hier mijn reisverslag van Potosi of volg hier al mijn reisverhalen.

Ontvang de beste reisaanbiedingen
Bekijk nu de beste reisaanbiedingen! Hotels vergelijken kan je tot 35% opleveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.